http://www.gbf.dk

I det følgende har GBF forsøgt at samle de informationer, som foreningen har erfaringer med, at man som forældre til et barn med nyligt diagnosticeret børnegigt, har brug for at vide noget om.
Når ens barn bliver sygt, bliver man ængstelig over de akutte symptomer. Når lægen forsikrer om, at barnets liv ikke er truet, bliver man lettet.
Alligevel kommer det ofte som et chok, når lægen fortæller, at barnet har en kronisk sygdom. Den umiddelbare reaktion er sorg, og det tager tid at acceptere den nye realitet. Efter det første chok er reaktionerne forskellige. Nogle tænker, "det kan ikke være rigtigt”. Skyldfølelse kan også dukke op: "Hvad kunne jeg have gjort eller ladet være med at gøre, så min søn eller datter ikke var blevet syg? Er det arveligt?”

Forældrene er ikke de eneste i familien, der gør sig tanker og bekymringer for det syge barn, det gør også barnet selv og dets søskende og derfor er det en ny situation for familien at befinde sig i og hele familien vil naturligt forandrer sig, når et medlem af den kræver særlig omsorg.
Den særlige omsorg kan bestå i behandling med medicin mod gigtaktiviteten, smertestillende medicin, fysioterapi og behandlingskontroller ved ex. børnegigtafdelingerne, kontrol og behandling ved fysioterapeut, øjenlæger og tandlæger.

For at alt dette nye kan komme til at balancere med et så almindeligt familieliv som muligt, kræver det at man som forældre bl.a. kan få svar på de spørgsmål man måtte have og viden om hvad det er man skal være særligt opmærksom på. 
I GBF håber vi derfor ved at samle den viden og de erfaringer der indenfor børnegigtområdet på denne hjemmeside at du/I kan komme førnævnte nærmere.

Finder du ikke hvad du søger på denne hjemmeside, eller har du yderligere spørgsmål er du altid meget velkommen til at kontakte GBFs sekretariat på gbf@gbf.dk eller på 9677 1200. 

Seneste nyheder

Se nyhedsarkiv

Arrangementer

Se alle arragementer
Meld dig ind i gbf

Tilmeld nyhedsbrev

GBF 
Valdemarsvej 337
7400 Herning.

Telefon 9677 1200
Tirsdag kl. 18-21
Lørdag kl. 10-13

Mail gbf@gbf.dk

CVR: 21174491
Her kan du handle med:

spacer NEWWWEB CMS spacer