Vi løber for børn med gigt

Fredag den 12. oktober er det skolernes motionsdag og helt særligt falder det i år sammen med Den Internationale gigtdag.

For at markere den internationale gigtdag, har Gigtramte Børns Forældreforening doneret t-shirts til 41 skoleklasser og en hel skole spredt over hele Danmark. Derudover løber endnu en hel skole der har fået doneret t-shirts af en ekstern donor. Det betyder at 1422 børn løber i ens t-shirts med teksten vi løber for børn med gigt – fordi børn og unge også kan få gigt.

Det er ikke tilfældigt at Gigtramte Børns Forældreforening vælger at markere dagen i forbindelse med skolernes motionsløb, da børn med gigt har stor gavn af dyrke motion. Det har de for at styrke muskler og led og for at holde smerterne nede. Der er dog dage i børnenes liv, hvor de ikke kan være med. Derfor har en del børn klapvogne eller kørestole, som de kan bruge til aflastning ved behov. Gigtramte Børns Forældreforening håber at tiltaget denne dag, kan styrke børnenes fællesskab i klassen og gøre det lettere for børnene med gigt at tale med deres venner om sygdommen.