International gigtdag d. 12. oktober

Dette markerer Gigtramte Børns Forældreforening med kampagner #FordiBørnOgUngeOgsåKanFåGigt

2021 - #ViCyklerForBørnMedGigt

2020

2020 - #ViDanserForBørnMedGigt

I en tid, hvor vi virkelig kunne mærke vi havde brug for fællesskabet markerede Gigtramte Børns Forældreforening den Internationale gigtdag ved at danse, sammen hver for sig, for børn med gigt.

Danmark var ramt af Covid-19 og vi kunne derfor ikke være sammen i det store fællesskab. Børnene dansede og sendte video klip til GBF, som vi fik sat sammen til denne lille film

Børn med gigt danser sammen med deres venner, søskende, forældre, dansehold etc, for at gøre opmærksom på at børn og unge også kan få gigt. Og at de derfor kan have svært ved at deltage i fællesskabet i skolen, i børnehaven, med vennerne, i fritidsaktiviteter og så videre. De vil gerne være med, men træthed, smerter og nedsat mobilitet på grund af hævede og stive led kan forhindre dem i det.

2019 - #ViSpillerForBørnMedGigt

Efter sidste års succes med skoler og skoleklasser som løb for og sammen med deres klassekammerat med gigt, havde vi i 2019 sat fokus på fællesskabet og bevægeglæden i foreningslivet med kampagnen

#ViSpillerForBørnMedGigt.

Rundt om i landet deltog flere forskellige klubber og over 400 børn for at markere dagen, vise sammenhold og sætte fokus på børnegigt. Vi er i foreningen utrolig stolte over og glade for den opbakning I forældre har vist og skabt rundt omkring. Sammen er vi stærke.

Udover forskellige kampe, træninger og andre events rundt om i landet fik 5 børn med gigt også den store oplevelse at løbe med ind på banen sammen med spillerne da herrelandsholdet i fodbold samme aften spillede mod Schweiz. 

2019
2018

2018 - #ViLøberForBørnMedGigt

I 2018 faldt denne sammen med fredag før skolernes efterårsferie, hvor der traditionelt afholdes Skolernes Motionsløb rundt om i hele Danmark. 

GBF valgte at markere denne dag med kampagnen "Vi løber for børn med gigt - fordi børn og unge også kan få gigt". Denne dag løb mere end 1000 børn i hvide t-shirts med dette print, fordi en af deres klassekammerater havde børnegigt. 

GBF blev nomineret og vandt Initiativ prisen for projektet. De skrev:

I forbindelse med skolernes motionsdag søsatte Gigtramte Børns Forældreforeningen kampagnen ”Vi løber for børn med gigt”. Skolernes motionsdag faldt i 2018 sammen med den Internationale Gigtdag 12. oktober. Målet var klart: Mindst 1.000 børn i hele landet skulle deltage i skolernes motionsdag i ens kampagne-t-shirts for på den måde at skabe synlighed, forståelse og opmærksomhed på, at også børn og unge kan få gigt. Specielt også fordi netop skolernes motionsdag kan være svær at komme igennem, når man har børnegigt. Målet blev i den grad nået. I alt løb 1.422 børn fra 41 skoleklasser og to hele skoler for børn med gigt. Derudover blev kampagnen dækket i over 20 lokalaviser, landsdækkende radio, lokal-tv og endda også landsdækkende tv. Gigtramte Børns Forældreforeningen har med denne kampagne virkelig formået at sætte børn med gigt på landkortet. Det er så afgørende, at børn med gigt føler sig inkluderet i fællesskabet, som de ofte kan være udenfor på grund af fravær fra skolen, når smerter og træthed bliver for overvældende. Gigtramte Børns Forældreforeningen har fået skabt synlighed på børnegigt og samtidig skabt en dag fyldt med glæde, fællesskab og fysisk aktivitet. 
Dommerpanelet lagde vægt på, at Gigtramte Børns Forældreforeningen har formået at gøre op med fordommen om, at gigt kun er noget, der rammer gamle mennesker og samtidig skabt et inkluderende rum for gigtramte børn.

Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System