International gigtdag

Den 12. oktober hvert år er den internationale gigtdag. Dette markerer Gigtramte Børns Forældreforening med kampagner der gør opmærksom på at #børnogungeogsåkanfågigt.

Hvert år har et nyt tema der arbejdes ud fra. Har du forslag til næste års tema, kan du kontakte bestyrelsen.

2018

2018

I 2018 faldt denne sammen med fredag før skolernes efterårsferie, hvor der traditionelt afholdes Skolernes Motionsløb rundt om i hele Danmark. 

GBF valgte at markere denne dag med kampagnen "Vi løber for børn med gigt - fordi børn og unge også kan få gigt". Denne dag løb mere end 1000 børn i hvide t-shirts med dette print, fordi en af deres klassekammerater havde børnegigt. 

GBF blev nomineret og vandt Initiativ prisen for projektet. De skrev:

I forbindelse med skolernes motionsdag søsatte Gigtramte Børns Forældreforeningen kampagnen ”Vi løber for børn med gigt”. Skolernes motionsdag faldt i 2018 sammen med den Internationale Gigtdag 12. oktober. Målet var klart: Mindst 1.000 børn i hele landet skulle deltage i skolernes motionsdag i ens kampagne-t-shirts for på den måde at skabe synlighed, forståelse og opmærksomhed på, at også børn og unge kan få gigt. Specielt også fordi netop skolernes motionsdag kan være svær at komme igennem, når man har børnegigt. Målet blev i den grad nået. I alt løb 1.422 børn fra 41 skoleklasser og to hele skoler for børn med gigt. Derudover blev kampagnen dækket i over 20 lokalaviser, landsdækkende radio, lokal-tv og endda også landsdækkende tv. Gigtramte Børns Forældreforeningen har med denne kampagne virkelig formået at sætte børn med gigt på landkortet. Det er så afgørende, at børn med gigt føler sig inkluderet i fællesskabet, som de ofte kan være udenfor på grund af fravær fra skolen, når smerter og træthed bliver for overvældende. Gigtramte Børns Forældreforeningen har fået skabt synlighed på børnegigt og samtidig skabt en dag fyldt med glæde, fællesskab og fysisk aktivitet. 
Dommerpanelet lagde vægt på, at Gigtramte Børns Forældreforeningen har formået at gøre op med fordommen om, at gigt kun er noget, der rammer gamle mennesker og samtidig skabt et inkluderende rum for gigtramte børn.

Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System